Belépés
Mirkróban sült sütik 2
... zsemlére öntjük és állni hagyjuk.
A meggyet kimagozzuk, a zsemlét és a meggyet rétegezve lerakjuk a tálba, apró darabokra vágott vajjal megszórjuk.
A 3 tojá...
Karácsonyi édességek
... süssük.

Bejglik

Diós-mákos bejgli 1.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg vaj (vagy 25 dkg vaj, 20 dkg libazsír), 3 dkg élesztő, 2 tojás, 6 dkg cukor, só, 4 dl tej.
A lisztet a cukorral, sóval, zsiradékkal deszkán elmorzsoljuk, az élesztőt egy kevés langyos tejben feloldjuk, és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összegyúrjuk. A tésztának keménynek k...
Kérsz egy teát?
... percig. Ezután szűrd le az italt és azonnal, még forrón szervírozhatod. Legegészségesebb - és kifejezetten fogyasztó hatású - ha minden édesítőszer nélkül fogyasztod, de ízlés szerint cukorral, vagy mézzel is ízesítheted.

Méhecske jégpályája
Hozzávalók: 4 filter Earl Grey tea 1/3 csésze méz, 3 csésze almalé, 3 csésze víz, citromkarikák
A forrásban levő vízbe...
Rákóczi-borfánk
... kristálycukor, 5 dkg szeletelt mandula.

A borkrémhez: 5 tojás, 1 liter tokaji furmint, 14 dkg liszt, 5 dkg mazsola, 15 dkg kristálycukor.

1. A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval feltesszük forrni. Ha forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, majd addig hevítjük még, amíg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyenként hozzákeverjük a tojásokat....
Káposztás pulykaleves
... megdaráljuk.
2. A tésztához a margarint a használat előtt egy órával kivesszük a hűtőből, hogy puhuljon. Ezután gyors mozdulatokkal alaposan összemorzsoljuk a finomliszttel, majd a porcukorral és a darált dióval. Csipetnyit megsózzuk, végül a tojássárgájával tésztává gyúrjuk, kerek cipóvá formáljuk, és liszttel meghintve, letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.
3. Közben elk...
Zabpelyhes-meggyes süti
... margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 60 dkg meggy, 4 evőkanál keményítő, 2 evőkanál fahéj, 2 evőkanál amarettó likőr, 150 g cukor, 2 evőkanál citromlé

A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.

A tészta alapa...
Vörös szerelem
... cukor.

Előkészítés:
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk.
A felét kettévágjuk, a másik felét péppé aprítjuk.

Elkészítés:
A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük
a gyümölcslé, a gyümölcs és a citromsav keverékéhez.
Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd ha már forr,
a maradé...
Meggyleves citromhabbal
... citrom leve, 2 dl tejszín, só,

A galuskához:

1 tojásfehérje, 2 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tej

Elkészítése:

A meggyet megszórjuk a cukorral, és állni hagyjuk. Vízben kifőzzük a szegfűszeget és a fahéjat, majd leszűrjük. A meggy levét hozzáadjuk a szegfűszeges-fahéjas léhez, és annyi vizet adunk hozzá, hogy 7 dl legyen, majd fe...
lázadás??
... másképp
Egy "hagyományos" menü is indulhat különleges előétellel. Laczkó Ottó marinírozott pontyrudakat ajánl. Az előétel úgy készül, hogy a rántott ponty mellé salátaecetet készítünk cukorral és sóval. A hozzáadott hagymát leforrázzuk, hogy ne legyen csípős. Petrezselyemmel ízesítjük, és egy csepp olívaolajat is teszünk bele, mielőtt hozzáadjuk a halakat. Az ételt egy egész ...
Zala kocka
... csomag csokikrémpor,
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
4 dkg tojáshab.

Elkészítés:
A sárga laphoz az 5 tojást a cukorral meglangyosítjuk, addig verjük. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Sütőben egy lapot sütünk belőle. Hasonlóan készítjük el a barna tésztát is, ebbe még kakaópor is kerül. Két barna lap...
Karalábéleves
... gumóját vékonyan meghámozzuk, majd nagylyukú almareszelőn lereszeljük. A vajon megfonynyasztjuk a hagymát, beleszórjuk a karalábét, üvegesre pároljuk (nem szabad megpirulnia!), majd a cukorral ízesítjük. Ráöntjük a levest, és ha forr, kis lángra állítva, lefödve (kb. 15 perc alatt) puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, s ha kissé kihűlt, turmixoljuk. A tejszínnel dúsítjuk, sózzuk, bor...
Húsvéti receptek
... csapott teáskanál porcukor, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 30-35 dkg főtt füstölt sonka (vagy kicsontozott füstölt csülök), 1 mokkáskanál só.
Az elmorzsolt élesztőt 0,5 dl langyos tejjel és cukorral futtassuk föl. Azaz: az élesztőt keverjük el a langyosra melegített tejjel és cukorral, majd takarjuk le. 15 perc múlva duplájára nő, "kifut" a bögréből. Az átszitált lisztet, a langy...
Praktikák
... vízsugár alatt megmossuk, és lecsöpögtetjük. Tálba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd leszűrjük, és megmérjük a vizet. Ízlés szerinti mennyiségű ecettel, sóval és cukorral összekeverjük, és felforraljuk. (Inkább savanyú, mint édes legyen.) A tetején képződő habot leszedegetjük. Beleszórjuk a borsot, és a hagymákat is beletéve, az újraforrástól számított 2 perc...
Cseresznyeleves
... szegfűszeg
felvert tejszín a díszítéshez

Elkészítés:

Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő ...
Finom fagyi receptek
... szerint
* 3 közepes nagyságú citrom leve
* 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
* csipetnyi só

Elkészítés: A citrom levét kipréseljük, majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Beöntjük a turmixpohárba. Rátöltjük a kefirt, és habos, egynemû masszává keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és tovább keverjük még 1 ...
Főzési tanácsok
... eperkrém

Hozzávalók:
- 15 dkg eper
- 4 dkg cukor
- vaníliáscukor
- 1 doboz Milli Főző tejkrém 3% 0,3l
- 8 tojás
- 4 dkg Milli teavaj

A megmosott epret a cukorral főzzük meg, szórjunk rá egy teáskanálnyi vaníliáscukrot. Amikor teljesen puha az eper, turmixoljuk össze. Adjunk hozzá 2 dl Milli Főző tejkrémet és keverjük el vele....
sütigyűjtemény
... széleit kicsit elvékonyítjuk. Kis kifliket formálunk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A kifliket a sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, majd megszórjuk őket a vaníliás porcukorral. Miután kiültek, megismételjük a műveletet. 3). Vaníliás Hókifli II.Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula vagy dió, 5 dkg cukor, 2 cs. vanília cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor...
Az antikommunizmus ikonja
...

Ivan Gyenyiszovics egy napja

(regény)


Fordította: Wessely László


Reggel ötkor - mint mindig - a parancsnoki barakk előtt lógó síndarabon a kalapács elkongatta az ébresztőt. Szaggatott csörömpölése gyengén hatolt át a kétujjnyi vastag jéggel bevont ablaküvegen, és hamarosan elhalt: a nagy hidegben a felügyelőnek nem volt kedv...
SZATMÁRI SZILVATORTA /másolat/
... leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Az egésztojást leengedjük egy edénybe, és belekaparjuk a vanília rúd belsejét. A szilvát belerakjuk egy üstbe, és ráöntjük a rumot. A vajat a porcukorral habosra keverjük (nagyon habosra), majd hozzá adjuk a tojás keveréket, és addig keverjük (habosítjuk), míg egy nagyon könnyű krémmé nem válik. Ha mindent a megfelelő időben, illetve hő...
Recept
... leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Az egésztojást leengedjük egy edénybe, és belekaparjuk a vanília rúd belsejét. A szilvát belerakjuk egy üstbe, és ráöntjük a rumot. A vajat a porcukorral habosra keverjük (nagyon habosra), majd hozzá adjuk a tojás keveréket, és addig keverjük (habosítjuk), míg egy nagyon könnyű krémmé nem válik. Ha mindent a megfelelő időben, illetve hő...
1 2 3 ...11 12 .16 17 .21 22 23 
Címkék: SZATMÁRI SZILVATORTA, Earl Grey, Laczkó Ottó, Milli Főző, Vaníliás Hókifli II, Ivan Gyenyiszovics, Wessely László, antikommunizmus ikonja, meggyet kimagozzuk, meggyet rétegezve, kevés langyos, egészet megfelelő, tésztának keménynek, forrásban levő, sóval feltesszük, edény falától, tűzről levéve, használat előtt, órával kivesszük, darált dióval, tojássárgájával tésztává, hűtőbe tesszük, meggyet saját, fahéjjal feltesszük, tészta alapa, cseresznyét megmossuk, felét kettévágjuk, másik felét, citromsav keverékéhez, meggyet megszórjuk, meggy levét, rántott ponty, hozzáadott hagymát, csepp olívaolajat, sárga laphoz, cukorral meglangyosítjuk, lapot sütünk, barna tésztát, vajon megfonynyasztjuk, cukorral ízesítjük, tejszínnel dúsítjuk, elmorzsolt élesztőt, élesztőt keverjük, langyosra melegített, átszitált lisztet, tetején képződő, újraforrástól számított, lábasban vizet, csészébe beleteszünk, citrom levét, reszelt citromhéjjal, megmosott epret, cukorral főzzük, teáskanálnyi vaníliáscukrot, sütőpapírral kibélelt,
© 2013 TVN.HU Kft.